Home / Dieren / Pand 31 voor buurtvereniging

Pand 31 voor buurtvereniging

DIEREN – De officiële oprichting van de buurtvereniging moet nog plaatsvinden maar buurtvereniging Stenfert uit Dieren beschikt sinds woensdag over een eigen onderkomen. Woningcorporatie Vivare stelt een voormalig winkelpand in de Van der Duyn van Maasdamstraat 31 beschikbaar en ook de gemeente Rheden ondersteunt de buurtvereniging.

Hierdoor kan de club zich nog beter manifesteren in de wijk. De sleutel werd namens Vivare door Vincent Boeijink en Albert Leerentveld overhandigd aan penningmeester Ron Hendriksen. Een naam voor het onderkomen was al snel gevonden en tijdens de onlangs gehouden oudejaarsborrel werd deze onthuld: Pand 31!

Buurtvereniging Stenfert is sinds jaar actief met verschillende activiteiten in de wijk. Grootste pijler is het burenhulp project Buren voor Buren, waarvoor men in 2012 het Servicepunt Dieren in het leven riep. Het servicepunt verhuist mee naar Pand 31, waar volop ruimte is voor meer activiteiten. Overigens is de oprichting van de buurtvereniging in voorbereiding bij de notaris. Naar verwachting worden binnen twee weken de handtekeningen gezet.
Door het ondersteunen van de activiteiten van de buurtvereniging werken zowel Vivare als de gemeente Rheden mee aan de leefbaarheid in de wijk. Vivare wordt medegebruiker van het pand. Het biedt onderdak aan de opzichters en men gaat er spreekuur houden. De opening van Pand 31 staat gepland voor zaterdag 2 februari.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.