Home / Bronkhorst / Brummen start burgernetwerk AED op

Brummen start burgernetwerk AED op

BRUMMEN – ‘Omdat elke seconde telt’, vlak na een ernstig ongeval waarbij een ambulance naartoe moet komen en reanimeren nodig is, start de gemeente Brummen het project Hartveilig Wonen. Het netwerk van vrijwilligers dat opgestart gaat worden, moet de aanrijdtijd van ambulances overbruggen.

De bedoeling is dat wanneer er een melding bij ‘112’ binnenkomt er niet alleen een melding naar de ambulancedienst gaat, maar ook naar een vrijwilliger die is aangesloten bij het project Hartveilig wonen. “Deze vrijwilligers kunnen òf reanimeren òf een AED apparaat bedienen. Het liefst natuurlijk allebei”, vertelt wethouder Verver. Om het project te laten slagen, is het allereerst nodig om te inventariseren waar er allemaal een AED-apparaat hangt. “Denk aan huisartsenpraktijken, sportcentra en de gemeente. Maar ook op onbekendere plaatsen kan een apparaat hangen”, aldus Verver. De gemeente hoort het graag wanneer bedrijven, verenigingen of anderen een AED-apparaat in het bezit hebben.
Daarnaast is het netwerk van vrijwilligers van groot belang. “Wijkraden spelen hierbij een belangrijke rol. Maar ook organisaties als het Rode Kruis en de protestantse Gemeente zijn enthousiast over het project en willen graag helpen”, vertelt de wethouder. Maar ook BHV-ers kunnen zich bij het netwerk aansluiten. De gemeente denkt een jaar opstarttijd nodig te hebben. Daarna kan het project lopen en kunnen er letterlijk levens gered worden.

www.hartveiligwonen.nl
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.