Home / Rheden / Partij illegaal vuurwerk aangetroffen in Rhedense woonwijk

Partij illegaal vuurwerk aangetroffen in Rhedense woonwijk

RHEDEN – In een woonwijk in het centrum van het dorp Rheden is de politie gestuit op een partij illegaal vuurwerk. Het gaat om ongeveer 2000 kilo zwaar sier- en knalvuurwerk, waarvan het bezit voor particulieren verboden is. De bewoner, een 51-jarige man, is aangehouden.

De politie kwam de partij vuurwerk op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem en ging woensdagmiddag direct op onderzoek uit. In een schuur bij de woning van de man werd liefst 2000 kilo vuurwerk aangetroffen. Daarbij ging het onder meer om zogenoemde flowerbeds, mortierbommen, nitraten en ander zwaar knalvuurwerk, dat alleen door professionele bedrijven mag worden gebruikt. De partij werd vanwege de gevaarlijke toestand direct afgevoerd en vernietigd.
De 51-jarige Rhedenaar zit vast voor verhoor en nader onderzoek. Zo zal geprobeerd worden te achterhalen waar de partij vandaan komt.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.