Home / Velp / Rheden verkoopt pand bibliotheek en servicecentrum Velp

Rheden verkoopt pand bibliotheek en servicecentrum Velp

VELP – Het college van B & W van Rheden heeft besloten het pand Den Heuvel 32 in Velp te verkopen. Dit wordt tot op heden gehuurd door bibliotheek Veluwezoom, maar deze heeft onlangs de huur opgezegd. Het Gemeentelijk Service Centrum Velp is ook in het pand gehuisvest. De gemeente zoekt daarvoor een andere locatie.

De Bibliotheek Veluwezoom heeft onder andere in verband met een bezuinigingsopdracht, samenwerking gezocht met het ROC A12 en in haar gebouw aan de Gruttostraat in Velp een nieuw onderkomen gevonden. In het verlengde daarvan heeft zij per 1 maart 2013 de huur opgezegd voor haar huidige locatie Den Heuvel 32 te Velp. De huuropzegging en op handen zijnde verhuizing, hebben in nauw overleg met de gemeente Rheden plaatsgevonden.

Recentelijk heeft de gemeenteraad besloten het Gemeentelijk Servicecentrum (GSC) in Velp en Dieren te behouden. Het bedrijfspand aan den Heuvel is echter te groot om het GSC in dit pand te blijven huisvesten. Met de huurbeëindiging van de bibliotheek in het vooruitzicht, zoekt de gemeente nu naar een alternatieve locatie voor het GSC in Velp. Op het moment is de gemeente in gesprek met een potentiële aanbieder.

Het pand Den Heuvel 32 wordt via een makelaar ter verkoop aangeboden. Het GSC kan zo nodig tot de verkoop in het pand gehuisvest blijven.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.