Home / Bronkhorst / Expositie kant

Expositie kant

BRUMMEN – Tini van der Weerd exposeert haar gekloste kanten in de bibliotheek in Brummen. Ze laat werkstukken zien waaruit blijkt dat de technieken niet veel veranderen, maar de toepassingen wel. Ging het vroeger om kleedjes, kraagjes en zakdoekjes, tegenwoordig worden veel meer eigentijdse garens gebruikt. Kantwerken van Tini vallen op door zorgvuldig en vaardig toegepaste technieken en een afgewogen kleurgebruik. Hiervoor heeft Tini de vierjarige Nederlandse kantopleiding gevolgd en is ze ieder jaar een week in Brugge om bepaalde technieken onder de knie te krijgen. Het werk van Tini is de hele maand december te zien tijdens openingsuren van de bibliotheek.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.