Home / De Steeg / Boek: Carmiggelt terug op Steeg

Boek: Carmiggelt terug op Steeg

DE STEEG – Henk Steinvoort presenteerde vrijdag zijn boek Carmiggelt terug op Steeg in Het Wapen van Athlone, de plek waar Simon en Tiny Carmiggelt destijds regelmatig logeerden. Harriët Tiemens van de gemeente Rheden nam het eerste couplet in ontvangst. 30 november was het precies 25 jaar geleden dat Simon Carmiggelt overleed.

Het is een boek met vijftien nog niet eerder gepubliceerde kronkels met het onderwerp De Steeg en omgeving. Tevens staat het boek onder andere vol met anekdotes en beeldmateriaal over de verwikkelingen rond de op 23 januari 2012 gestolen beelden van Simon en Tiny Carmiggelt vanaf hun bankje in De Steeg. Een deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan de Stichting Carmiggelt terug op Steeg, met als doel het herstel van de bronzen beelden van Tiny en Simon te realiseren.

www.carmiggelt100jaar.nl
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.