Home / Loenen / Loenense quadrijder Gino Bleekemolen mikt op titel

Loenense quadrijder Gino Bleekemolen mikt op titel

LOENEN – In de voormalige kruidenierswoning van de familie Roetert aan de Voorsterweg in Loenen woont sinds enige tijd de familie Bleekemolen. Waar eens de winkel was, staat een fraaie prijzenkast met bekers opgesteld. Maar sommige kanjers passen er niet in. De jeugdige quadrijder, zoon Gino, heeft in een paar jaar al deze bekers bij elkaar gereden. Gino blijkt een natuurtalent te zijn die fors wat lef en durf in zich heeft om met een razende vaart over de circuits te vliegen.

Tot nu toe viel hij altijd in de prijzen en klom zelfs al op tot de derde plaats in het eindklassement van de specialklasse.

Gino (pas 13 jaar) bruist van ambitie om het ver te brengen in deze sport. Dankzij fanatieke ouders die hem in alles steunen, kan Gino deze sport beoefenen. Zijn vader weet als geen ander wat crossen is, want hij presteerde in zijn jonge jaren om tweemaal Nederlands kampioen motorcross te worden in de 125 cc klasse. Vriendin Betzova heeft er knipsels over bewaard.
De jeugdige Loenenaar bezoekt nog de basisschool De Tweede Stee in Loenen, maar gaat volgend jaar naar het vervolgonderwijs in Apeldoorn. Hij kan dan misschien minder tijd besteden aan zijn geliefde sport, waar hij alles voor over heeft. Want alleen met trainen en rijden met zijn quad is hij er niet. Hij moet ook een goede lichamelijke conditie hebben. Op een filmpje laat Gino zien hoe hij snel ze over de kop gaan. Zonder sterke spieren hoef je volgens Gino er niet aan te beginnen, want tijdens het rijden wordt er heel wat van je lichaam gevraagd.

Ruim 2,5 jaar rijdt de Loenenaar nu op zij quad. Hij ging een keertje met iemand mee en mocht er op rijden. Toen was hij gelijk verkocht en wilde zelf ook gaan rijden. Zijn ouders vonden dit prima en de jongen ging met een standaard quad aan de slag. Meteen viel hij in de prijzen. Dit ging maar steeds door. Bij elke wedstrijd ging het beter. Omdat het zo goed ging, werd overgestapt naar de specialklasse. De aanschaf van een nieuwe quad was voor de ouders een forse aderlating. Maar beiden vinden deze investering het dubbel en dwars waard. En Gino reed ook hier bijzonder goed mee. Geen heuvel of bult was hem te hoog. Iedere keer ging er een beker mee naar huis. Hij eindigde altijd in de top-5. Jammer is het dat hij pech kreeg tijdens de quadwedstrijden in Loenen. Hij had zich hier meer van voorgesteld, maar ging over de kop.
Moeder Betozova, afkomstig uit Tsjechië, maar ze praat goed Nederlands, is de grootste fan van haar zoon en filmt alle wedstrijden van hem: “Ik vind de start altijd zo spannend. Gino doet er zo zijn best voor en leeft er helemaal voor. Het is dan ook erg jammer als er wat mis gaat. Tot nu toe valt het aantal pechgevallen gelukkig aardig mee.”

In april begint het nieuw cross-seizoen weer. Bleekemolen moet dan uitkomen in de Specialklasse 12–16 jaar. De jongen heeft veel ambities. Hij zegt: “Ik doe er alles aan om in het nieuwe seizoen kampioen te worden. Ik heb nu een paar jaar ervaring en probeer in goede conditie te blijven. Ik hoop dat 2013 een topjaar wordt”.
Ondertussen wordt de dure quad goed bewaakt. Er is een forse knaap van een hond in huis en het schuurtje kreeg een extra slot. Bovendien parkeert vader David zijn auto pal voor de deuren. David en Betzova zijn extra alert geworden door de reeks van recente diefstallen bij hun in de buurt aan de Voorsterweg.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.