Home / Apeldoorn / Sociale dienst van Apeldoorn scoort goed

Sociale dienst van Apeldoorn scoort goed

APELDOORN – De sociale dienst van de gemeente Apeldoorn heeft volgens brancheorganisaties Divosa en Interwerk de op één na beste sociale dienst van Nederland. Apeldoorn was voor het tweede achtereenvolgende jaar genomineerd voor deze titel. Na een derde plaats vorig jaar, levert Apeldoorn dit jaar volgens de vakjury opnieuw een topprestatie.

Apeldoorn presenteerde zich medio november samen met de vier andere genomineerden voor de onafhankelijke jury, bestaande uit Jesse Klaver (Tweede Kamer), Evelien Tonkes (Hoogleraar actief burgerschap UvA), Miriam Hanegraaf (klantmanager van het jaar 2012), Carin Wormsbecher (directeur van Drukkerij Wedding) en Eddy Karrenbelt (gemeente Amersfoort, winnaar verkiezing 2011). De juryleden hebben de gemeenten beoordeeld op klantgerichtheid, doelmatigheid, innovatie, bedrijfsvoering, rechtmatigheid en innovatie.

Wethouder Kruithof van sociale zaken is buitengewoon trots op de medewerkers van het Werkplein Activerium. “In Apeldoorn draait alles om een effectieve en innovatieve dienstverlening aan werkzoekenden, werkgevers en onze partners. We denken voortdurend in kansen en mogelijkheden om mensen mee te laten doen in de Apeldoornse samenleving. Deze tweede plek is een waardevolle erkenning voor de jarenlange inzet van de mensen van onze sociale dienst”, aldus de wethouder.

Gemeente Apeldoorn behoort met haar sociale dienstverlening volgens de jury tot de bestpresterende van Nederland. De andere genomineerden dit jaar waren de sociale diensten van de gemeenten Menterwolde, de Intergemeentelijke Sociale Diensten Noordkop (Schagen) en Midden-Langstraat (Waalwijk) en de Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard.
De uitverkiezing van de beste sociale dienst van Nederland werd uitgeschreven door Divosa, branchevereniging van Sociale diensten en Interwerk, een advies- en detacheringsbureau op het gebied van werk en inkomen.
 

Lees ook

Actiegroep geeft Kamer-leden kaart voor natuurfilm

APELDOORN – Stichting Red de Veluwe biedt alle woordvoerders Luchtvaart uit de Tweede Kamer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.