Home / Dieren / Petitie: geen parkeergarage in Oranjebuurt

Petitie: geen parkeergarage in Oranjebuurt

DIEREN – In het kader van het project Traverse Dieren is door de gemeente Rheden een plan ontwikkeld voor een parkeergarage in de Oranjebuurt. Bewoners van de Oranjebuurt zijn het niet eens met dit plan en hebben een petitie opgesteld.

Er zijn veel vragen en onzekerheden over de parkeergarage en omgeving zoals de hoogte van de garagae, er is geen duidelijkheid over de toegangen van het perron of hoe te komen is bij de liften en loopbrug, de nooduitgangen en bereikbaarheid voor de brandweer, privacy voor de inkijk van de woningen, over de te slopen woningen bij de Harderwijkerweg, de toegang van de garage, de fietsenstalling, invalidenparkeerplaatsen, het volume van de parkeergarage, de kosten van onderhoud en voor wiens rekening, de bijdrage van NS en ProRail, over de investering en budget van de garage, liften en loopbruggen, toegangen, in- en uitritten, groenvoorziening ter maskering van het grote complex, kiss en ride en taxi standplaats.

Al deze onzekerheden hebben er volgens de ondertekenaars toe bijgedragen dat het parkeergaragemonster steeds groter is geworden. De Oranjebuurt voelt zich voor het blok gezet en weigert een opgedrongen parkeergarage in de wijk. Bewoners hechten aan hun fijne woonbuurt die door dit monster niet moet worden aangetast. Daarom verzoeken de bewoners de gemeente Rheden en de provincie Gelderland om een parkeergarage aan de zuidkant van het station te maken, ook omdat ruim 65 procent van de dagelijkse gebruikers van de zuidkant komt.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.