Home / Bronkhorst / Belangrijke overwinning ZV de Spreng

Belangrijke overwinning ZV de Spreng

BRUMMEN – Afgelopen zaterdag hebben de polomannen van ZV De Spreng in het thuisbad Rhienderoord een belangrijke overwinning behaald op naaste concurrent De Reest uit Meppel. De poloërs uit Drenthe stonden voor de wedstrijd één plaats hoger dan De Spreng met een verschil van vijf punten. Bovendien had De Spreng een overwinning hard nodig om uit de onderste zone van de derde klasse te blijven.

Het eerste speldeel begon niet best voor de mannen uit Eerbeek/Brummen. Na een halve minuut brak De Reest razendsnel na een afgeslagen aanval van de Spreng en scoorden het eerste doelpunt. Het spelletje van de snelle uitbraak beheersten de Meppelers overigens tot in de perfectie. Na ieder schot van De Spreng zwom de aanvalslinie van De Reest direct richting het doel van de Spreng. Mislukte het schot van de Spreng (en dat gebeurde nog wel eens tot ongenoegen van coach Riezebos) leverde dit een overtalsituatie op voor het doel van Maikel de Gans. Gelukkig voor De Spreng was het afwerken van de mannen van De Reest ook niet sterk. Anders was de achterstand snel opgelopen.
Nu kon De Spreng de stand in het eerste speldeel al snel ombuigen tot een 3 – 1 voorsprong door doelpunten van Erik Frankemölle, Roald van der Beld (met zijn specialiteit: de doortikbal) en Emmo Elshof (met zijn specialiteit: de machtige, op kracht uitgevoerde omhaal)
Volkomen onnodig liet De Spreng hun tegenstander weer in de wedstrijd komen. Aan het einde van het derde speldeel stond het gelijk met 5 – 5. De Spreng hield wel een hoog tempo aan en er kwamen ook voldoende kansen. Maar het afmaken van die kansen bleef steken in goede bedoelingen en kansloze schoten.
In het laatste speldeel konden de Drenten het hoge tempo van De Spreng niet meer volgen. De verdediging bleef niet meer gesloten. Robin Kelder, bij afwezigheid van Robert Smit de nestor van het team, opende de score in dit speldeel. En de doelpunten bleven vallen als rijpe appelen. De uiteindelijke overwinning met 11 – 7 was uiteindelijk zonder meer terecht.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.