Kerstboom zelf uit het bos halen op Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Op verschillende data in december kunnen bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe hun eigen dennenboom (grove den) uitzoeken en mee naar huis nemen. Geïnteresseerden slaan twee vliegen in één klap: ze hebben een unieke, echte dennenboom in huis en helpen de natuur in het Park een handje.

De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Wanneer de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen.

Bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe kunnen op 8, 12 en 15 december 2012 een grove den uitzoeken en deze zelf omzagen. Dit is alleen op deze dagen mogelijk tussen 10.00 en 15.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich op één van de bovenstaande data melden bij het Bezoekerscentrum van het Park voor een bewijs dat ze kunnen meenemen naar de plek in het Park waar de boompjes staan. De dennenboom mag gratis mee naar huis worden genomen; enkel de entree voor het Park dient te worden betaald (volwassenen € 8,20 per persoon en kinderen tot en met 12 jaar € 4,10 per persoon). Zagen zijn beschikbaar en er zijn vrijwilligers van de Vereniging van Vrienden van De Hoge Veluwe aanwezig die kunnen assisteren. Tevens zijn er Finse fakkels voor slechts € 7,50 per stuk te koop. Om in de wintersfeer te komen, kunnen bezoekers ook een zakje haardhout voor € 5 per zak kopen.

Wie zijn eigen boompje komt omzagen in het Park helpt ook de natuur een handje. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Wanneer de bomen daar niet verwijderd worden, zal op den duur dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen.

De versierde kerstboom is niet meer weg te denken uit de Nederlandse huiskamers en kent een eeuwenlange traditie. Niet alleen de versierselen zijn in al die jaren aan mode onderhevig geweest. Ook onze vertrouwde kerstboom blijkt modegevoelig. Denk aan de blauwspar, fijnspar, zilverspar en de opvouwbare kunstspar. Maar in al het aanbod is steeds de enige echte dennenboom vergeten. Daarom gaat Het Nationale Park De Hoge Veluwe voor de echte den. Een extra voordeel: een echte dennenboom verliest na het afzagen zijn naalden niet!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.