Oudergesprekken in nieuwe stijl

OOSTERHUIZEN – Op Obs Oosterhuzien zijn onlangs oudergesprekken in nieuwe stijl gevoerd. Tot nu toe werden deze tien minuten gesprekken door de ouders en de leerkracht gevoerd. Als pilot zijn nu een aantal leerlingen uit groep zes tot en met acht gevraagd om samen met hun ouders op het gesprek aanwezig te zijn. Op deze manier zijn de leerlingen direct betrokken bij de afspraken die gemaakt worden tussen de leerkracht en hun ouders en kunnen zij hun kant van het verhaal vertellen. Zo wordt onderwijs een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor ouders, leerlingen en leerkrachten. De pilot wordt nog geëvalueerd, maar de eerste bevindingen zijn erg positief.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.