Home / Regio / Unieke samenwerking binnen aangepast sporten

Unieke samenwerking binnen aangepast sporten

DE STEEG – Deze week heeft de officiële start plaatsgevonden van Uniek Sporten. Op die dag is ook www.unieksporten.nl gelanceerd, met een prachtige mogelijkheid om een geschikte sport te vinden. Uniek Sporten is hét sportservicepunt op het gebied van aangepast sporten in de regio Arnhem. Ook de gemeente Rheden maakt er deel van uit.

Uniek Sporten is een unieke samenwerking, want partijen vanuit onder andere (speciaal) onderwijs, zorg en overheden werken samen om mensen met een beperking structureel aan het sporten te krijgen.

Mensen met een beperking sporten nog steeds veel minder dan mensen zonder beperking. Belangrijke redenen om niet te sporten zijn: niet weten waar je kunt sporten of denken dat je niet kunt sporten. Uniek Sporten wil hier verandering in brengen, want juist voor mensen met een beperking is sport erg belangrijk! Het sportservicepunt is de plek waar men terecht kan voor alle vragen rondom het vinden van een geschikte sport. Daarnaast worden sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten begeleid en ondersteunt.

Tijdens de kick-off vertelde Marlou van Rhijn waarom zij is gaan sporten. Daarnaast ging deze ‘blade babe’, die goud won tijdens de Paralympics in Londen, in op het belang van goed bewegingsonderwijs. NOC*NSF bestuurslid Wim Ludeke onderstreepte het belang van Uniek Sporten als dé plek om een geschikt aangepast sportaanbod te vinden. Vervolgens lanceerde diverse wethouders en directeuren van samenwerkende partijen www.unieksporten.nl.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.