Rijnstate onderzoekt mogelijke sluiting polikliniek Dieren

DIEREN – Rijnstate onderzoekt de mogelijkheid om de spreekuren van polikliniek Dieren en enkele spreekuren uit Velp over te plaatsen naar de andere locaties van Rijnstate. Aanleiding hiervoor is de bezuiniging die Rijnstate moet realiseren. Door steeds strengere eisen van de overheid, banken en verzekeraars moeten ziekenhuizen in Nederland fors besparen.

Rijnstate heeft al fors bezuinigd en onderzoekt nu de mogelijkheid voor het verplaatsen van de spreekuren in Dieren en een aantal in Velp. Hierdoor zou Rijnstate haar personeel efficiënter in kunne zetten en dat zou een sluiting van de gehele polikliniek in Dieren betekenen. Rijnstate hoopt het onder zoek nog dit jaar af te ronden.
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden maakt zich grote zorgen over de plannen van Rijnstate. Het gemeentebestuur staat op het standpunt dat de ziekenhuiszorg voor alle inwoners van de Rhedense dorpen altijd toegankelijk en bereikbaar moet blijven. De gemeente blijft dan ook met Rijnstate in gesprek zodat de belangen van de inwoners zo goed mogelijk worden meegenomen in het uiteindelijke besluit van Rijnstate.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.