Home / Rheden / Ballonnen buurten in Duitsland

Ballonnen buurten in Duitsland

RHEDEN – Burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden reikte vorige week de prijzen van de ballonnenwedstrijd Ik buurt mee! uit. De kinderen werden verrast met kaartjes van Burgers’ Zoo en de Efteling.

Begin oktober gaf de burgemeester het startsein in Rheden voor Ik buurt mee! en tegelijkertijd ook voor de ballonnenwedstrijd. De ballonnen van de drie prijswinnaars zijn het verst gekomen. Alle drie belandden ze in Duitsland. De vinders van deze ballonnen hebben de moeite genomen de kaartjes terug te sturen.
De eerste prijs ging naar Nienke Daals (zeven jaar) met 559,3 kilometer (Leipzig), de tweede prijs ging naar Julia Jurriëns (acht jaar) met 527,8 kilometer (Wernigerode) en de derde prijs ging naar Ruben Holdijk (negen jaar) met 367,4 kilometer (Waake). Nienke mag met haar familie naar De Efteling en Julia en Ruben met hun familie mogen een bezoek brengen aan Burgers Zoo.
Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties (Vivare, Carion, Politie) werken aan een socialere, prettigere en veiligere buurt. Het met elkaar in kaart brengen wat er gaat gebeuren in de buurt. Het gaat hierbij niet alleen over een wegaanpassing of een plantsoenverandering maar ook over veiligheid, jongerenwerk en het buurtgevoel.
In het dorp Rheden is gestart met Ik buurt mee! Maar de bedoeling dat in 2013 ook in de andere dorpen ‘mee gebuurd’ gaat worden.

www.ikbuurtmee.nl
twitter @ikbuurtmee
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.