Home / De Steeg / Twee scenario’s zwembad Rheden verder onderzocht

Twee scenario’s zwembad Rheden verder onderzocht

DE STEEG – De gemeenteraad van Rheden kon in oktober geen keuze maken over de locatie van een nieuw zwembad. De raad had over beide scenario’s (Het gat van Gerritsen aan de Arnhemse Straatweg, naast de A12 in Velp, samen met Arnhem, of de Gruttostraat in Velp, een eigen bad) nog te veel vragen. Daarom gaat het college de twee alternatieven verder uitwerken. Nog voor de Kerst wil het college de uitkomsten aan de raad rapporteren.

Voor het scenario Gruttostraat wil het college een steviger commitment van de toekomstige partners (ROC, Jagyba en PFC) over afnamegarantie uren en opbrengst leerbedrijf. Ook wil het college meer zekerheid over mogelijke participatie ROC A12, Jagyba en PFC wanneer zou worden gekozen voor een gezamenlijk bad. Verder wil de gemeente een schriftelijke garantie van ROC A12 over toezegging de grond om niet te zullen inbrengen.
Voor het gezamenlijke bad moet de optie speelvoorzieningen verder worden uitgewerkt en worden vertaald naar een investerings- en exploitatiekostenplaatje. De optie detectie drenkelingen detectiesysteem moeten worden uitgewerkt en ook worden vertaald. Daarnaast moet er meer zekerheid komen over de grondprijs van de locatie van het gezamenlijke bad. Daarnaast wil Rheden met Arnhem overleggen om te bekijken of in deze fase meer zekerheid over de positie van het CIOS kan worden verkregen. Voor beide scenario’s moet nog meer gekeken worden naar verkeer en parkeerdruk voor de omgeving en maatschappelijke acceptatie door omwonenden.
De uitkomsten hiervan worden voor het einde van het jaar aan de raad gepresenteerd,. Het college zal dan geen voorkeur uitspreken. Op 8 en 9 januari vindt er dan een informele sessie met de raad plaats en in de raadscyclus van januari 2013 dient er dan een besluit genomen te worden over het vervolg van de zwembadstudie. Het college denkt dat de in oktober ontstane impasse over de verdere zwembadstudie op deze wijze kan worden doorbroken en ziet de beraadslagingen met vertrouwen tegemoet. Het college vraagt de gemeenteraad een actieve keuze te maken. Geen besluit of uitstel van besluitvorming heeft als consequentie dat mogelijke partners afhaken.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.