Snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk wordt doorgetrokken naar Dieren

DE STEEG – De glasvezelkabel, die nog maar tot en met De Steeg reikt, wordt de komende tijd doorgetrokken naar Dieren. Deze doortrekking zorgt ervoor dat scholen in Dieren voldoende capaciteit hebben om nieuwe digitale onderwijsleermiddelen aan te bieden aan hun leerlingen. De uitvoering van het project wordt verzorgd door SSGA, Stichting Samenwerking Glasvezelnetwerk Arnhem. SSGA beheert een glasvezelnetwerk in de regio Arnhem voor non-profit instellingen zoals scholen, gemeenten en zorginstellingen.

De kosten van het doortrekken van de kabel worden betaald door de gemeente Rheden, Scholengroep De Veluwezoom, de Deltascholen, het Rhedens en AttentWWZ. Vertegenwoordigers tekenden donderdag een contract met de heren Janssen en Does van SSGA. Alle betrokken partijen zijn zeer verheugd. “Het is een schitterend initiatief”, zegt burgemeester Petra van Wingerden. “Het biedt scholen de mogelijkheid om door te groeien. We werken veel met ICT en dan is het heel belangrijk dat het netwerk goed werkt. Lesmethodes zijn steeds vaker ‘web-based’ en dan is een goed netwerk van belang”, voegt mevrouw Bruggeman van scholengroep De Veluwezoom toe. Ook Attent doet graag mee aan dit project. “Wij zijn blij dat nu ook onze locaties in Dieren gebruik kunnen maken van dit glasvezelnetwerk. Voor ons is het een mooi uitbreiding”, aldus de heer Dekker van AttentWWZ.
De Stichting SSGA is in 2003 opgericht door de gemeente Arnhem, Rijn IJssel en Surfnet met het doel een snelle en betrouwbare verbinding aan te bieden voor publieke instellingen in Arnhem en omgeving. “Nu doen inmiddels al 24 partijen mee”, zegt Simon Does, directeur van SSGA. “Het succes zit hem in de betrouwbaarheid. Het netwerk is in al die jaren nog niet één keer uitgevallen. Er wordt steeds meer met ICT gewerkt in het onderwijs en dan red je het niet meer met een ADSL-kabeltje.” Men verwacht dat de scholen in het nieuwe schooljaar op het nieuwe glasvezelnetwerk aangesloten kunnen zijn. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.