Home / Velp / Gravures van Dalí bij Gallery 0-68

Gravures van Dalí bij Gallery 0-68

VELP – Bij Gallery 0-68 in Velp zijn tot en met 6 januari beelden te zien van Jan Pater uit Castricum en houtgravures die Salvador Dalí maakte bij de Divina Commedia van Dante Alighieri. Zondag 16 december tussen 15.00 en 17.00 uur wordt de expositie feestelijk geopend.

Jan Pater maakt torsen. Deze zijn abstract, maar tegelijk ook heel herkenbaar als menselijk lichaam. Alle 101 illustraties die Dalí maakte bij de Divina Commedia zijn te koop. Ze verbeelden hel, vagevuur en paradijs. Dit zijn authentieke werken, die met BFK Rives watermerk worden aangeboden. Ter inzage zijn van enkele werken ook de aparte 35 decomposities aanwezig, die gebruikt zijn om een gravure te maken.
Art Gallery 0-68 is een jonge galerie voor moderne en hedendaagse kunst, opgericht in 2011. Galeriehoudster Anne Mie Emons wisselt exposities van jong Nederlands talent af met gevestigde, ook internationale, kunstenaars. De galerie aan de Oranjestraat is geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 14.00 en 17.00 uur en op afspraak.

www.gallery-0-68.com
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.