Ondernemers gezocht voor nieuw landschapsproject

REGIO – IVN Gelderland en Plattelandshuis Achterhoek en Liemers willen binnenkort het programma Ambassadeurs van het Landschap aanbieden. Als blijkt dat er genoeg belangstelling is, wordt naar financiering gezocht en wordt het programma op maat gemaakt. Ondernemers uit de Achterhoek en Liemers kunnen hier deel van uit maken.

In het programma Ambassadeurs van het Landschap worden recreatie-, toeristische en agrarische ondernemers in vier bijeenkomsten opgeleid om de bezoekers te informeren over de karakteristieke en waardevolle aspecten van het gebied. Denk hierbij aan natuurlijke elementen, cultuuraspecten, recreatieve aspecten en de belevingswaarde. De waarde van het groen en het landschap wordt hiermee zichtbaar gemaakt. Gevolg is dat de recreatieondernemer zijn bezoeker goed kan informeren en de recreanten het gebied daardoor meer waarderen. Zij verblijven langer, komen vaker terug en promoten het gebied en bedrijf bij anderen. Dit leidt onder andere tot meer bezoekers en dus inkomsten voor de eigen onderneming.
Ook netwerkontwikkeling en samenwerking tussen de ondernemers uit het gebied staat centraal. Er wordt in het programma gewerkt aan een gezamenlijke cursusopdracht ten behoeve van duurzame recreatie in het gebied. Denk bijvoorbeeld aan een wandel of fiets of kanoroute vanuit het eigen bedrijf waarbij de info van de cursus is toegepast en die ze meteen voor de eigen gasten kunnen gebruiken. In het algemeen wordt door samenwerking meer geïnspireerd en efficiënter en goedkoper gewerkt.
De cursus is bedoeld voor mensen in de recreatie- en toeristische sector die met gasten en bezoekers van het gebied te maken hebben. Dat zijn bijvoorbeeld eigenaren en medewerkers van hotels, restaurants, bed & breakfasts, bungalowparken, (mini)campings, kaasboerderijen, boerderijwinkels, fietsverhuurders, VVV’s en alle andere ondernemers die de recreant graag enthousiast maken voor en over de bijzonderheden van het gebied. Kijk voor informatie over deelname op www.ivn.nl of www.plattelandshuis.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.