Home / Doesburg / DWV-mannen kloppen op de deur van de subtop

DWV-mannen kloppen op de deur van de subtop

DOESBURG 110 kilometers moesten de mannen van DWV afleggen, alvorens in Zwembad Olympia in Waalwijk te kunnen aantreden tegen Aquamigos. De Waalwijkse formatie bivakkeert al geruime tijd aan de onderzijde van de 3e klasse Bond D. 2 maanden geleden stond de ploeg uit Doesburg hier ook, maar nadat er na 3 op één v
olgende nederlagen voor het eerst werd gewonnen van DBD 1 uit Best, zit de ploeg van interim coach Roel Smeenk in de lift. Sindsdien werd er nog maar 1 verloren, vorige week trok Zwemvereniging Utrecht aan het langste eind. DWV startte de wedstrijd voortvarend en leek geen kind aan de Waalwijkers te hebben. Binnen een minuut benutte Thieme Smeenk een manmeer situatie voor DWV, 0-1. 20 sec. later bracht Jan Eenstroom de stand op 0-2 en Berry te Kamp mocht er zelfs doormiddel van een strafworp zelfs 0-3 van maken. Halverwege het 1e part deed de thuisploeg voor het eerst wat terug 1-3, een minuut later gevolgd door een treffer van Jan Eenstroom. Vanuit een strafworp zette hij de 1e ruststand op het scorebord, 1-4.

30 seconden na het begin van het 2e part lag de bal voor DWV alweer in het Waalwijkse doel, door een doelpunt van wederom Thieme Smeenk, 1-5. Echter, door een aantal achtereenvolgende dubieuze beslissingen en arbitraire dwalingen van het scheidsrechterlijke duo, kreeg de thuisploeg de kans om toch weer in de wedstrijd komen. Uitsluitingen van Thieme Smeenk, Berry te Kamp en Roy Campschroer zorgde voor de nodige onrust binnen de DWV-formatie. Interim-coach Smeenk was hier duidelijk over. “Wij kunnen er als ploeg niet goed tegen als scheidsrechters beslissingen nemen in ons nadeel. We maken ons met z’n allen boos hierover en laten ons dan verleiden tot andere zaken die niets met waterpolo hebben te maken. Concentratieverlies is het gevolg en je ziet de tegenstander terugkomen tot 3-5 aan het eind van het 2e part. Mag natuurlijk nooit gebeuren en dat zullen we dus moeten afleren”.

In het 3e part spoorde de DWV-trein weer als vanouds en scoorde de ploeg er weer lustig op los. De scores van Jan Eenstroom 3-6, Thieme Smeenk 3-7 zorgde ervoor dat het krachtsverschil duidelijker op het scorebord kwam te staan. Maar ook nu weer greep het arbitrale duo in en stuurde tot groot ongenoegen van DWV weer een speler onterecht naar de kant. Ook nu weer wist Aquamigos te profiteren en halveerde de gekoesterde voorsprong tot 5-7. Jan Eenstroom 5-8 en Berry te Kamp 5-9 maakte gelukkig aan alle illusies van de thuisploeg een eind en tilde het verschil weer na vier. Vlak voor de 3e rustpauze kon de thuisploeg dit terugbrengen tot 3, een strafworp lieten zij echter onbenut wat mede te danken was aan goed en degelijk keeperswerk aan het adres van Martin Hofstede.

In het 4e part opende Aquamigos de score nadat Coen van Vliet voor 20 sec. het water was uitgestuurd, 6-9. Dit was de laatste score welke het publiek van de thuisploeg kreeg te zien. DWV speelde de wedstrijd stabiel uit en voerde het doelpuntensaldo nog verder op. 6-10 werd het door Thieme Smeenk, 6-11 vanuit een manmeer situatie door Luuk van Ophuizen. “Aanvoerdert” Eric Jansen schoot de Doesbugse doelpuntenzak vol, 6-12. Dat was ook uiteindelijk de eindstand, ondanks dat de thuisploeg 40 sec. voor tijd nog een strafworp mocht nemen. Helaas voor hen en gelukkig voor DWV lag Martin wederom in de weg en wist hij dit schot tijdig te keren.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.