Home / Klarenbeek / Predikant onthult gedenksteen Protestantse kerk

Predikant onthult gedenksteen Protestantse kerk

KLARENBEEK – De Protestantse Gemeente in Klarenbeek heeft vrijdag het 150-jarig bestaan van haar kerkgebouw herdacht en gevierd. Ter gelegenheid van dit jubileum is een gedenksteen aangebracht in de hal van de kerk. De steen werd aan het begin van de avond onthuld door Ds. Yvette van Neck, de predikant van de Klarenbeekse gemeente.

Een groot aantal gemeenteleden was naar ’t Achterhuus gekomen om de gedenkwaardige verjaardag van het kerkgebouw te vieren. De avond werd geopend door de voorzitter van de kerkenraad, Hennie van Ittersum. In haar toespraak memoreerde zij de saamhorigheid en de bereidheid tot vrijwilligerswerk in de gemeente. “Vanaf de oprichting van de toenmalige Jongelingsvereeniging tot aan de hedendaagse tijd is het kerkgebouw altijd door eigen mensen onderhouden, opgeknapt en vernieuwd. De voorgangers, eerst de evangelisten en sinds 1948 de predikanten, konden mede door die saamhorigheid en inzet van gemeenteleden hun opbouwende werk doen en de gemeente gaande houden”, aldus Van Ittersum.
In herinnering aan al diegenen die zich in de voorafgaande tijd hebben ingespannen, bedankte de voorzitter een ieder voor al het liefdewerk dat gedaan is en nog steeds gedaan wordt voor de kerk of het kerkenwerk.
De gemeente, inmiddels al 150 jaar onderweg, kijkt niet alleen terug. Ook richting de toekomst wil zij haar weg vervolgen. Zij wil het kerkgebouw graag behouden om samen te kunnen komen voor de boodschap van Geloof, Hoop en Liefde. Met deze gedachte heeft de kerkenraad besloten het moment van terug- en vooruitkijken zichtbaar te maken door een gedenksteen aan te brengen in de hal van de kerk. Deze leistenen plaat, prachtig en met veel liefde beschilderd door gemeentelid mevrouw Dicky Lammersen, werd te midden van de aanwezige gemeenteleden onthuld door de plaatselijke predikant.
De avond kreeg daarna een wat informeler karakter. Het optreden van de “Vrienden van de streektaal Loenen en Umstreken” met enkele gedichten en sketches werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd. Ook was er een fotopresentatie samengesteld door Bertha van Veelen over het kerkelijk leven door de jaren heen. Onder het genot van een drankje en een hapje -uitstekend verzorgd door het kostersteam- werden daarmee vele herinneringen opgehaald.

Bij de foto:
Veel belangstelling voor de zojuist onthulde gedenkplaat – Foto: Gerrit van de Pol

 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.