Zwembaden in Bronckhorst nog een jaar langer open

BRONCKHORST – Initiatiefnemers krijgen tot 1 april 2013 de tijd om met een plan te komen voor instandhouding van de zwembaden in Bronckhorst. De gemeenteraad besloot unaniem dat de dorpsbelangenorganisaties, verenigingen en stichtingen meer tijd moeten krijgen om tot een sluitende exploitatie te kunnen komen, waarbij de levensvatbaarheid voor minimaal vijf jaar wordt gegarandeerd.

Het gevolg hiervan is dat de gemeentelijke baden – het gaat om Steenderen, Hengelo en Zelhem – voor de exploitatie van 2013 nog eenmalig subsidie van de gemeente krijgen. Dit leidt wel tot een tekort in de begroting van € 235.000,- waarvoor samen met de initiatiefnemers naar een oplossing wordt gezocht. Het Hessenbad in Hoog-Keppel werd eerder al overgedragen aan Zonnewater.

Het verzoek om met plannen te komen voor een sluitende exploitatie van de zwembaden, leverde (nog) niet het gewenste resultaat op. Daarop kwam het voorstel van B en W om de kosten die de gemeente moet maken bij sluiting van de baden mee te geven aan de initiatiefnemers. Dit moet meer mogelijkheden bieden om tot een sluitend plan te komen.

Tijdens de raadsvergadering van 22 november besloot de Bronckhorster raad de initiatiefnemers meer tijd te geven, maar gaf daarbij ook aanvullende kaders mee. Zo moeten bij beëindiging van de exploitaties de baden eerst aan de gemeente te koop worden aangeboden, kan na privatisering op geen enkele wijze nog sprake zijn van open-eind financiering en gaat het zwembadpersoneel over naar de nieuwe eigenaar. Uit de plannen moet ook blijken dat er goed overleg is gevoerd met de huidige gebruikers van de voorzieningen in dat gebied.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.