Bouw kulturhus Drempt kan van start gaan

DREMPT – De ondertekening van de intentieverklaring voor de realisatie van het kulturhus Drempt markeerde een belangrijke mijlpaal met een feestelijk tintje: de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie kan van start. Het kulturhus Drempt gaat onderdak bieden aan acht klassen basisonderwijs, een dorpshuis met bowlingbaan, een kinderdagopvang en een steunpunt bibliotheek.

In de bijeenkomst werden direct betrokkenen, omwonenden en andere belangstellenden uitgebreid geïnformeerd over de plannen. Jorissen Simonetti architecten gaf een toelichting op het ontwerp. Aannemer Wam & Van Duren vertelde hoe de bouw in zijn werk gaat en OPG Landscape gaf een voorlopige indruk van de stedenbouwkundige inrichting van de locatie, die ruim en groen van opzet moet worden. Ook van de zijde van de gebruikers en de gemeente werden diverse inhoudelijke en procedurele toelichtingen gegeven. Het Kulturhus Drempt is een belangrijke pilaar voor de leefbaarheid in de dorpskernen Voor-Drempt en Achter-Drempt.
Na alle toelichtingen was het tijd voor een formeel en feestelijk moment. Wethouder Josephine Steffens, algemeen directeur Theo Huting van stichting IJsselgraaf en voorzitter René Kooymans van stichting Dorpshuis ’t Gildehöfke zetten hun handtekening onder de intentieverklaring. De intentieverklaring bevat alle gemaakte afspraken over het ontwerp, de eigendomsverhoudingen, het gebruik en het beheer van de multifunctionele accommodatie.

Deze mijlpaal in het ontwikkelingstraject van het Kulturhus Drempt houdt in dat de weg vrij is om over te gaan tot het verstrekken van de bouwopdracht aan aannemer Wam & Van Duren. En dat wordt voortvarend opgepakt, want de werkzaamheden starten al in december 2012. De verwachting is dat het nieuwe Kulturhus Drempt in de tweede helft van 2013 gereed is en in gebruik genomen kan worden. De avond werd feestelijk afgesloten met een toast op het mooie resultaat en een voorspoedig bouwtraject.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.