Home / Loenen / Jan Jansen creatief bezig met oud-Loenen

Jan Jansen creatief bezig met oud-Loenen

LOENEN – Er was zaterdag weer veel te zien op de hobby- en verzamelbeurs van de werkgroep Hobbybeurs/Floralia in De Brink in Loenen. Uit het dorp en de omliggende plaatsen kwamen de hobbyisten om te laten zien waar zij in de vrije uurtjes mee bezig zijn. Dat is beslist niet alleen maar kaarten maken, maar ook breien, knutselen, borduren, schilderen en miniaturen maken.

De hele dag was het gezellig druk in het Verenigingsgebouw. Het was vooral ’s morgens een komen en gaan van bezoekers. Er werd een flinke tijd uitgetrokken om alles te bekijken..
De gebruikelijke kaarten ontbraken ook nu niet op de show. Sommige knutselaars zijn vernuftig bezig om aparte kaarten te maken. Kerst, felicitatiekaarten en nog meer soorten zijn er in vele maten en soorten. Een kaartenmaakster maakte veel gebruik van draadjes.

Jan Janssen uit Loenen kwam met een verzameling dinky toys. Hij kreeg een plaatsje naast de ansichtkaartenverzamelaar Henk Slief. Deze heeft er vele honderden. In de collectie van Slief ontdekte Jansen vorig jaar een mooie foto van de eerste vrachtauto van de papierfabriek Schut en Berends uit Loenen. Op schaal maakte Jansen(handige knutselaar) deze auto precies na. Als twee druppels water heeft de knutselaar dit zo weten uit te werken. Ook zag hij foto’s van het oude station van Loenen. Vooral de oude stoomlocomotief die rond 1885 dienst deed op de spoorlijn trok zijn aandacht. Thuis ging hij in zijn knutselruimte hiermee aan de slag en maakte een miniatuur locomotief en een paar wagons. Dit werd veel bekeken door de bezoekers. Jansen en Slief hebben plannen om met een stel liefhebbers van oud-Loenen, alles wat met de historie van Loenen te maken heeft, op één plek te verzamelen. Volgens de mannen liggen er in Loenen bij veel inwoners veel historische spullen die het waard zijn om bewaard te blijven.

Bij de foto:
Jan Jansen bracht de oude locomotief weer tot leven voor het oude station Foto Martien Kobussen

 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.