Dubbelconcert leerlingen OLTO en Wilskracht

LOENEN – Vrijdag gaf het opleidingsorkest van OLTO samen met het leerlingenorkest muziekvereniging Wilskracht uit Amersfoort een gevarieerd dubbelconcert in De Brink in Loenen. Deze orkesten bestaan uit muzikanten (en enkele gevorderden ter ondersteuning) die allen nog niet zo lang musiceren.

Het spelen in een leerlingenorkest, bij OLTO heet dit opleidingsorkest, is een eerste kennismaking met het samen musiceren op een blaasinstrument. Op de basisschool verzorgt OLTO de Algemene Muzikale opleiding (AMV) ter voorbereiding op een instrumentkeuze, waarbij je eigenlijk ook al veel samenspeelt. Dit kan met blokfluit, klein slagwerk materiaal of zelfs gewoon liedjes zinge. Als de leerling echt een instrument gaat bespelen gaat die naar een dergelijk orkest. Als er voldoende niveau is door veel oefenen en samenspelen kan er doorgestroomd worden naar het grote orkest.
Martin Wernsen, dirigent van Leerlingen orkest Wilskracht en Gerd Wensink, dirigent van Opleidingsorkest OLTO, zijn studiegenoten en ‘maatjes’. Een link om een concert samen geven met hun orkesten was gauw gelegd en werd verder geregeld.
Het leerlingen orkest van Muziekvereniging Wilskracht begon de avond. Onder leiding van Martin Wernsen met een viertal nummers; Battle Pavan, Jupiter, Hymne ,Journey through the dessert en Rock About. Joost (voorzitter Wilskracht) vertelde over deze vereniging en kondigde de nummers aan.
Na een korte pauze betrad het Opleidingsorkest van OLTO het podium, de mannen van het slagwerk hadden nogal wat materiaal opgesteld, dit moest zeker enige verassing brengen. Gerd kondigde de nummers zelf aan en vertelde een en ander over de inhoud of wat men zich erbij voor moest stellen. het opleidingsorkest speelde de volgende werken: Locus Iste, (een langzaam maar lastig nummer vanwege de klank en stemming); On the Movieset; Voyage with the VOC; Tunes that go bump in the night.
Vooral het laatste nummer bracht veel hilariteit, er kwam hier en daar een schreeuw in voor die geproduceerd werd door een orkestlid (of leden) het leek wel een horrorfilm! De aanwezigen genoten van deze leuke avond en een volgende ontmoeting tussen OLTO en Wilskracht zal zeker plaatsvinden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.