Home / Spankeren / Eerste pubquiz Spankeren geslaagd

Eerste pubquiz Spankeren geslaagd

SPANKEREN – Het was een experiment, de eerste Spankerense Pubquiz. En een zeer geslaagd experiment, zo kunnen alle deelnemers wel zeggen. De negen teams die vrijdagavond de strijd met elkaar aanbonden in het Dorpshuis zijn het met elkaar eens: dit doen we nog een keer.

In acht ronden zijn de teams ondervraagd over alle mogelijke onderwerpen: muziek, film, sport, geschiedenis en gewoon onzinnige feitjes. Wie weet nou hoe het Michelinmannetje heet, wie tae bo heeft bedacht en wat het traject was van de vroegere Oriënt Express? Er werd gezucht en gesteund en druk overlegd binnen de teams, terwijl presentator Rob met de nodige schwung de rondes aan elkaar praatte. Ondertussen zat de jury apart om in allerijl alle kaartjes met antwoorden na te kijken.
Na een spannende avond ging de overwinning naar team Niet Helemaal 100% Spankeren, dat met 54 punten overtuigend het slimst bleek. De nummers twee en drie volgden met 41,5 en 41 punten: Zus en Plus en de Looney Tunes. De top drie ging met mooie en vooral lekkere prijzen naar huis. De poedelprijs werd gedeeld door de Wasbakken en Fear Us. En hoewel de winnaars glunderend hun prijzen in ontvangst namen, was de conclusie van deze avond even cliché als waar: meedoen is belangrijker dan winnen. Bij een volgende ronde zijn deze teams vast weer van de partij.

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.