Home / Regio / Beeld van de regio

Beeld van de regio

RHEDEN / ROZENDAAL – De winnaars van fotowedstrijd ‘Beeld van de regio’ zijn bekend. De wedstrijd heeft 563 prachtige plaatjes opgeleverd die letterlijk een uitgelezen ‘Beeld van de regio’ geven. De categorie ‘Natuur’ leverde de meeste inzendingen op: 251. Voor ‘Cultureel erfgoed’ werden 177 foto’s ingezonden en voor de categorie ‘Staat van de straat’ 135 foto’s. De winnende foto’s zijn te vinden op www.beeldvanderegio.nl

De vakjury had geen gemakkelijke klus aan het selecteren van de winnaars. Jurylid Johan Kaspers: “We zijn onder de indruk van de gevarieerdheid van de foto’s: van romantische tot oer Hollandse landschappen en moderne gezichten. Verder hebben we een rijke schakering aan mystieke sferen, typische contrasten, spannende details en boeiende lichtval gezien. De inzenders tonen dat ze niet alleen kíjken naar hun omgeving, maar ook zíen en kunnen vastleggen!” Nu is het de beurt aan de publieksjury. Het publiek mag tot 24 december vijf stemmen uitbrengen op de beste foto’s. Dat kan via www.beeldvanderegio.nl.

Prijswinnaars Rheden/Rozendaal
In Rheden won Josh Bennink de eerste prijs met zijn sublieme opname van een trein met krachtige details. Hij krijgt 100 exemplaren van zijn foto op een ansichtkaart. Tweede werd M.E. van de Sande met haar trein door een landschap: mens versus natuur, actie versus rust. Zij won een VVV-bon. Corine Corbeek werd derde met haar prachtige panorama van de heide, die bijna aan te raken en te ruiken is. Zij sleepte een fotoboek in de wacht.
In Rozendaal won Koen Bierbooms de eerste prijs met zijn prachtige beeld van intense kleuren op bomen en gras. Hij krijgt 100 exemplaren van zijn foto op een ansichtkaart. Tweede werd C. Hengeveld met zijn compact glooiende landschap. Hij won een VVV-bon.

Het project ‘Beeld van de regio’ is een initiatief van Cultuurpact Rond Arnhem en wordt georganiseerd door Centrum voor de kunsten ’t Venster. Cultuurpact versterkt Gelderland met kunst en cultuur. Zie www.cultuurpact.nl. Alle inwoners uit Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rijnwaarden, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar konden meedoen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.