Rhedense reebok is afgeschoten

RHEDEN – De Rhedense reebok is afgeschoten. De afgelopen weken was er commotie over de reebok, omdat de gemeente Rheden van plan was het dier af te schieten. De ree bezocht de begraafplaats Heiderust om daar neergelegde bloemen op te eten.

Het plan om de ree af te schieten en de vele reacties die daarop volgden, trokken de aandacht van de regionale en de landelijke media. De Partij voor de Dieren had het plan opgevat om deze week een manifestatie te houden, in de hoop de gemeente op andere gedachten te brengen.
Afgelopen week heeft een overleg plaatsgevonden tussen Rhedense ambtenaren en Leo de Groot, de voorzitter van de Partij voor de Dieren-Gelderland. De ambtenaren gaven daarbij aan, dat het dier zo tam was, dat wegjagen niet hielp. Leo de Groot had de opvatting dat dat geen reden kan zijn voor afschieten, maar dat dat juist om een andere oplossing vraagt, zoals vangen en ergens anders huisvesten.
Leo de Groot: “Wij zullen ons altijd blijven verzetten tegen het doden van dieren om overlast te voorkomen. We moeten leren met dieren samen te leven en de natuur te respecteren. Dat houdt in dat we creatieve oplossingen moeten bedenken, in plaats van te grijpen naar geweer, gif of bulldozer.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.