Home / Doesburg / Midwinterhoorngroep klaar voor Adventstijd

Midwinterhoorngroep klaar voor Adventstijd

DOESBURG – De Midwinterhoorngroep Doesburg is weer compleet. Na het vertrek van Jan Weustink heeft de groep versterking gekregen in de persoon van Frans Gerbrands. Er is flink geoefend en de groep is klaar voor het nieuwe seizoen.

Sinds september is Frans druk aan het oefenen om het blazen op de midwinterhoorn onder de knie te krijgen. Het bespelen van een midwinterhoorn is niet makkelijk. De hoorn heeft geen gaatjes of kleppen en de muzikanten moeten met voldoende kracht in hun lippen verschillende toonhoogtes produceren. Dit ging bij Frans Gerbrands vanaf het begin al boven verwachting en ook het oefenen om de verschillende melodieën te kunnen laten horen, is nu in een afrondende fase gekomen. De Midwinterhoorngroep kan weer optreden.
De Doesburgse groep is behoorlijk bekend en niet alleen in eigen woonplaats. Door hun optredens in het Openluchtmuseum in Arnhem zijn het bekende muzikanten geworden. Ook dit jaar speelt de groep hier regelmatig. Volgens de folklore mag men uitsluitend buiten blazen gedurende de Adventstijd, dit jaar van 2 december tot 6 januari. Het is spijtig dat de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Doesburg op 7 januari valt, men zal het daar zonder klanken van de midwinterhoorns moeten doen.
De Midwinterhoorngroep is te horen tijdens de kerstmarkt in de binnenstad en bij huize Elisabeth op zaterdag 8 december. Op die dag wordt er ook gespeeld voor de Zonnebloem. Op 16 december schallen de hoorns tijdens de kerstsamenzang en op 19 december tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zorgcentrum de Hessengracht. Ook wordt de Anne Frankschool nog met een bezoekje vereerd. Daarnaast staan nog diverse optredens buiten de Hanzestad op het programma.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.