Home / Doesburg / Kampioenen Kleine Zanger

Kampioenen Kleine Zanger

DOESBURG – Wie de jeugd, heeft de toekomst en daarom waren ze bij de opening van de tentoonstelling van De Kleine Zanger in Doesburg extra blij met de prestaties van de jeugdleden van de vogelvereniging. Casper Engelsman, Joris van Dijk en Nena Rösler werden dan ook met bekers en medailles beloond en mochten even later samen met wethouder Willem Bouman de tentoonstelling in het clubgebouw van speeltuin Kindervreugd openen.

Voorafgaand aan die opening werden de prijzen uitgereikt. Volgens de keurmeesters hadden de leden van De Kleine Zanger dit jaar goede kwaliteit weten te kweken en dat bleek klip en klaar uit de beoordelingen. Ook wethouder Willem Bouwman, jaarlijks present om de prijzen uit te reiken, sprak lovende woorden over de vereniging. “Van de vogels heb ik absoluut geen verstand, maar ik heb alle waardering voor de wijze waarop deze vereniging zichzelf bedruipt en in een behoefte voorziet. Wij vinden ook als gemeentebestuur dat de verenigingen in Doesburg goud waard zijn en De Kleine Zanger is daarvan een prima voorbeeld.”
De kampioenen bij de jeugd zijn: Nena Rösler (kampioen), Joris van Dijk (derby en parkieten) en Casper Engelsman (lipochroom rood en aangewezen). De overige kampioenen zijn: W. Braam (lipochroom geel), J. Leeflang (lipochroom rood en bont); H. Römer (frise-houding rassen + BM); W. Schipper (vorm rassen en BM); F. Gerardus (pigment zwart + kobalt + BK); A. Dibbes (stellen algemeen); R. Stienezen (zebravinken); H. Gielink (tropen); J. Booltink (parkieten) en B. Kempers (algeheel kampioen).
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.