Cultuurtempeltje aan de Gasthuisstraat

DOESBURG – Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Stein Tweedehands Boeken & Antiquariaat in Doesburg niet alleen het beste adres voor boekenliefhebbers. Ook kunst en cultuur vinden een plekje in het Rijksmonument aan de Gasthuisstraat.

Al twee jaar is op dit adres een winkel in tweedehands boeken gevestigd. Sinds vorige week zwaait Henk Steinvoort hier de scepter en hij pakt het net even iets anders aan. “Ik blijf nog steeds de winkel met het grootste aanbod in tweedehands en antiquarische boeken. Sterker nog, de winkelruimte is zelfs uitbreid.” In de winkel is meer ruimte gemaakt voor tweedehands boeken, keurig gesorteerd op genre. In een opkamer wordt het antiquariaat gevestigd, waar men met een kopje koffie aan de leestafel plaats kan nemen.

Daarnaast wil Steinvoort in zijn pand meer ruimte voor kunst en cultuur. Kunstenares Willemijn van der Spiegel exposeert doorlopend haar objecten onder de titel Modespiegels. Aan de muur hangen nu werken van de Lathumse schilder Cees Cator, die tot zeker volgend jaar te zien zullen zijn. “De ruimte leent zich verder uitstekend voor allerlei culturele activiteiten”, ligt Steinvoort zijn plannen toe. “Ik zit te denken aan lezingen door bijvoorbeeld schrijvers en workshops door kunstenaars. De winkel moet echt een klein cultuurtempeltje worden.”
Een eerste activiteit staat al gepland voor zaterdag 1 december. Schrijver Jan Verheij komt naar Doesburg om zijn eigen Sinterklaasverhaal van Tom en Pom voor te lezen aan jonge gelovigen. Dit doet hij om 13.30, 14.30 en 15.30 uur, voor alle kinderen is er een klein presentje.
Stein Tweedehands Boeken & Antiquariaat is gevestigd aan de Gasthuisstraat in Doesburg. Ook de openingstijden zijn uitgebreider dan voorheen: in de winter kunnen klanten terecht op woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur. In de zomer is de zaak ook op dinsdag geopend. Natuurlijk doet Steinvoort ook mee met de Culturele Zondagen, dan is de winkel geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Foto:
Henk Steinvoort (links) steekt een handje toe als Cees Cator zijn schilderijen ophangt – foto Linda Peppelman
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.