Home / Bronkhorst / Winnaars kleindierenshow

Winnaars kleindierenshow

BRUMMEN – Het publiek dat naar de kleindierenshow van Onze Liefhebberij in Brummen kwam, kon maar liefst 240 prachtige dieren bekijken. Niet alleen kippen en konijnen waren er te zien, ook watervogels, sierduiven, kalkoenen, lachduiven, dwergkwartels, gerbils, kleurmuizen en hamsters.

Een korps van zeven keurmeesters heeft de dieren aan een keuring onderworpen. Kampioen bij de grote hoenders werd een Groninger Meeuw van Bart Haverkap. Deze kip werd ook kampioen bij de jeugdinzenders. Hier had Barts broer Koen Haverkamp het mooiste dwerghoen. Het mooiste dwerghoen van de show had Michelle Besseling, een Uilebaardkriel. Kampioen bij de konijnen werd Jan Jacobs met een Rex. Het beste jonge konijn had Gé Henny, een Tan. Het mooiste konijn van de jeugdinzenders had Floris Hulshof. De mooiste sierduif, een Oostduitse Meeuw, is van Wilco Soeteman, de mooiste sierduif bij de jeugdinzenders is van Floris Hulshof. De mooiste oorspronkelijke duif van de show werd een diamantduif van Gijs Hardeman. De mooiste cavia had kinderboerderij De Schouw. Mark Hissink won bij de kleine knagers met zijn Mongoolse gerbil. Gert Mulder van het gelijknamig autobedrijf reikte de prijzen uit aan de winnaars.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.