Home / Velp / Imposante expositie in Klas Vijf

Imposante expositie in Klas Vijf

VELP – In de Velpse galerie Klas Vijf is nog tot en met 23 december een expositie te zien met werken van twee jonge kunstenaars met een behoorlijke staat van dienst. Vooral de zeer omvangrijke schilderijen van de in Rusland geboren beroemde beeldend kunstenaar Alexander Bobkin maken van de grootste expositieruimte een indrukwekkende museumzaal. De getoonde werken in de Velpse Galerie zijn stuk voor stuk schilderijen van een expressieve zeggingskracht, kleurgebruik en fascinerende mystieke schoonheid. Het fascinerende telt ook voor zijn mede-exposant Ivo Kamphuis (foto). Ivo kreeg zijn opleiding op de Academie voor Beeldende Kunst te Enschede en exposeerde zijn werk net als Bobkin al eerder met groot succes in Klas Vijf. De inspiratie voor zijn schilderijen en assemblages kreeg hij hoofdzakelijk bij zijn trektochten door de bossen in het hoge noorden, onder andere Lapland. Van de daar in omvangrijke wouden gevonden schedels en botten van omgekomen dieren, soms gecombineerd met andere gevonden spullen, creëerde hij nieuwe wonderlijk wezens in zijn schilderijen en beelden.

www.klasvijf.nl
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.