Home / Velp / Grote verhuizing

Grote verhuizing

VELP – De afdeling Vierhuizen van het Lorentzhuis is deze week verhuisd naar de Biesdel. De bewoners hebben een psychogeriatrische problematiek en kunnen in alle rust in de Biesdel verblijven terwijl het Lorentzhuis wordt gerenoveerd. Media 2014 kunnen zij weer terug, dan zijn alle werkzaamheden afgerond.

De mensen die zijn verhuisd hebben klachten als dementie of Alzheimer. Ze zijn daardoor uiterst kwetsbaar en hebben een rustige dagstructuur en een rustige woonomgeving nodig. Dit kan zorgaanbieder Innoforte, eigenaar van zowel het Lorentzhuis als de Biesdel, tijdens de renovatie niet bieden. Daarom is de derde verdieping van de Biesdel voor deze bewoners aangepast en uitgebreid met een extra huiskamer.
De overige 54 bewoners blijven gedurende de renovatie wonen in het Lorentzhuis. De voorbereidingen voor het werk liggen op schema. De onlangs geopende modelwoning voor een verzorgingshuisappartement wordt binnenkort aangepast op basis van de reacties van bewoners, medewerkers en bezoekers. Nu de afdeling Vierhuizen leeg is, wordt hier een modelwoning gemaakt van een verpleegappartement. Dit zal naar verwachting in januari worden opengesteld.

De bedden worden met een hijskraan naar de bovenste verdieping van de Biesdel overgebracht – foto Marc Pluim
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.