Home / Doesburg / DWV-mannen vergeten te opnieuw te stunten

DWV-mannen vergeten te opnieuw te stunten

DOESBURG De winst vorige week tegen De Rijn, de toenmalige koploper van de 3e klasse Bond D, was de 3e overwinning op rij. Lang genieten van het succes konden de mannen van DWV echter niet, want afgelopen zaterdag bracht die andere topploeg een bezoek aan het Zwembad Den Helder, Zwemvereniging Utrecht. Het beloofde weer een zware fysieke pot te worden en dus had interim-coach Roel Smeenk zijn huiswerk goed gedaan en stuurde zijn mannen het water in met de opdracht om hun topschutter niet in positie te laten komen waarvan uit gescoord kon worden. Dat lukte aan het begin van 1e part niet direct, want na ruim 30 sec. tekende juist hij de 0-1 aan. 10 sec. later trok Thieme Smeenk de stand gelukkig weer gelijk, 1-1. Het waterpolospel golfde snel op en neer maar over en weer werden de gecreëerde kansen gemist. Na 3 minuten in het 1 part kwam de thuisploeg voor het eerst in een overtalsituatie, maar wist hieruit niet te scoren. Gelukkig deed Jan Eenstroom dit met een fraaie actie wel en knalde de 2-1 tegen het sponsordoek van de hoofdsponsor, Apotheek De Linie. De vreugde was van korte duur, want binnen 15 seconden bracht Utrecht de stand weer in evenwicht, 2-2.

In het 2e part was het wederom Utrecht die de score opende, 2-3. Een benutte strafworp door Jan Eenstroom zorgde weer voor een gelijke stand op het scorebord, 3-3. Een daaropvolgende overtal situatie van Utrecht bracht hierin geen verandering. Kort daarop kreeg DWV ook een manmeer situatie, hoogste tijd voor coach Smeenk om middels een time-out , de sterkste formatie in het water te leggen. Dat pakte goed uit, want vanuit de linkerhoek schoot Coen van Vliet 4-3 binnen. Utrecht probeerde te forceren, maar kreeg door een aanvalsfout waaruit Jan Eerstroom 5-3 kon scoren de rekening gepresenteerd. Het publiek ging er eens goed voor zitten en maakten zich alvast op voor een mogelijke 4ewinstpartij op rij. Helaas vergaten de mannen hierna de opdracht welke ze hadden meegekregen toen ze te water gingen, dus mocht de topschutter van Utrecht 2x aanleggen, 5-4 & 5-5. De gekoesterde voorsprong was in een mum van tijd als “sneeuw voor de zon” weer verdwenen en met nog een score voor de “gasten”, 30 sec. voor de 2e pauze, strooiden zij nog wat meer zout in de “Doesburgse wonden”, 5-6.

In het 3e part ging Utrecht door waar het gebleven was, uit een goed uitgespeelde manmeer situatie lieten zij 5-7 optekenen. Nu was het de beurt aan DWV om in de achtervolging te gaan, doelpunten van Coen van Vliet (6-7) en Thieme Smeenk (7-7) brachten de beide ploegen weer op gelijke hoogte. Utrecht kreeg wederom een overtalsituatie maar wist deze niet opnieuw om te zetten in een voorsprong. Dat deed Jarno van Kevelaar wel, toen een speler van Utrecht voor 20 seconden de kant moest op zoeken, hij zette met een hard schot vanuit de linkerhoek DWV opnieuw op voorsprong 8-7. Op dat moment in de wedstrijd absoluut verdient want de ploeg speelde bij vlagen zeer goed en de verdediging stond als een huis.

In het 4e part wist Roy Campschroer de stand zelfs naar 9-7 te tillen, vanuit een overtalsituatie. Maar ook nu vocht Utrecht zich weer langszij, vanuit een manmeer situatie werd het 9-8 en door een misverstand in de DWV-verdediging kort daarop 9-9, met verwijtende blikken aan het adres van 1 van de scheidsrechters tot gevolg. Coach Smeenk greep direct in met zijn 2e time-out en maande zijn spelers tot rust en het nakomen van de gemaakte afspraken.
Toch wist Utrecht nog eens te profiteren van dit “moment van zwakte” en scoorde 10-9. In de resterende tijd van de wedstrijd probeerde de thuisploeg nog van alles om dan maar met een gelijkspel het water te verlaten, helaas mocht dit alles niet meer baten. Zwaarbevochten en toch met “lege handen” staan doet zeer, heel zeer en de gezichten van de mannen van DWV spraken dan ook boekdelen. Speler Berry te Kamp, welke door 3 persoonlijke fouten al vroeg in het 4e part de wedstrijd moest verlaten, vatte wedstrijd nuchter en realistisch samen. “We moeten niet ontevreden zijn, we hebben tegen De Rijn en vandaag tegen Utrecht laten zien dat we het niveau goed aankunnen. Jammer dat het vandaag niet lukte, maar misschien is dat ook maar beter zo. Win je van zowel de Rijn als Utrecht dan ga je misschien wel naast je schoenen gaan lopen en als we vorig jaar ergens van geleerd hebben, is dat iets wat je zeker moet proberen te voorkomen. Ook hier leren we van, als je 2 maal met 2 doelpunten verschil voorstaat, moet je het gewoon afmaken. Je ziet het maar weer, door onvoldoende alertheid/scherpte van de ploeg, verzuim je om verder weg te lopen en laat je de tegenstander “in leven”. Zij blijven hierdoor geloof houden in een goede afloop. Je hebt het vanavond weer kunnen zien en gebeuren”.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.