Velpenaar rijdt met auto in op politieagent

VELP – Een 18-jarige Velpenaar is dinsdag na een achtervolging door zijn woonplaats op de Kerkallee aangehouden voor poging tot doodslag. De man reed met zijn auto in op een agent op de President Kennedylaan, waarna hij vluchtte.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 15.45 uur rijden op de IJsselstraat. Bij hen was bekend dat de bestuurder niet in het bezit is van een rijbewijs. Hierop zijn zij achter hem aangereden om hem staande te houden. Op een parkeerplaat aan de President Kennedylaan stapte één agent uit om de man een stopteken te geven. De Velpenaar gaf echter gas en reed in de richting van de agent. Deze kon nog net op tijd wegspringen om een aanrijding te voorkomen. De verdachte sloeg hierna op de vlucht.

De agenten zijn de man achterna gereden en hebben hun collega’s in kennis gesteld. Op de Kerkallee konden gealarmeerde agenten de auto stopzetten. De man werd aangehouden voor poging tot doodslag en het rijden zonder rijbewijs. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig en beledigde en bedreigde hij de agenten. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.