Home / Klarenbeek / Creatief met vingerverf op Onze Vlugge Handen

Creatief met vingerverf op Onze Vlugge Handen

KLARENBEEK – Volop belangstelling was er zondag in De Nieuwe Zweep in Klarenbeek voor de hobbies van de standhouders op de hobbybeurs Onze Vlugge Handen. Vanuit de verre omgeving kwamen de hobby-isten met hun verzameling.

Sommigen demonstreerden ook hun hobby. Ap Pasman kwam uit Ruurlo naar Klarenbeek als stoelenmatter en webbingsvlechter. Op de show was hij bezig om een stoel te voorzien van een nieuwe zitting. Volgens Pasman komt er binnenkort een groot tekort aan stoelenmatters. Jongeren leren dit oude beroep niet meer maar de vraag om stoelen te voorzien van nieuw vlechtwerk blijft toenemen. Pasman liet zien hoeveel tijd er mee gemoeid is om een stoel weer kant en klaar te kunnen afleveren. “Het moet wel je hobby zijn”, vertelde Pasman, “want als je de uren gaat tellen, verdien je nog maar heel weinig.”
Schilderen wordt doorgaans gedaan met een kwast(je). Op de beurs liet Co Coemans uit Apeldoorn zien dat dit ook met de vingers kan worden gedaan in combinatie met krijt. Enkele jaren is hij hier voorzichtig mee begonnen om een hond te schilderen. Dit lukte zo goed, dat hij hiermee verder ging en lessen nam. Nu is hij met veel plezier bijna dagelijks bezig om met de vinger en wat krijt iets moois op het doek vast te leggen. “Op deze manier schilderen geeft je een heerlijke rust”, zegt Coemans die op de kraam fraaie werkstukken laat zien van dieren, bloemen en andere voorstellingen.

Ook was te zien hoe je met houtbranden gebruiksvoorwerpen leuk kunt versieren. Bordjes met spreuken zijn bijzonder in trek. Bloemen waren er ook. Zowel ‘echte’ in fraaie groene decoraties, maar ook kunstbloemen van koud porselein.
De bezoekers konden zich een flinke tijd vermaken op de beurs. Er was van alles te zien. Een kraam met warmtezakken voor rug en nek. Het versieren van eieren is ook een aparte bezigheid. Houten speelgoed was er ook volop en schilderwerk. Dakpannen krijgen van een kunstenares een bewerking waardoor de pan weer een sieraad wordt.
Er was weer veel toeloop. Joop en Ria Polderman van de organisatie was tevreden over de publieke belangstelling voor de beurs.

Foto:
Co Coemans demonstreert het schilderen met zijn vingers – foto Martien Kobussen

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.