Talenten in dialect

KLARENBEEK – De belangstelling voor de streektaal blijkt nog steeds erg groot te zijn. Het bestuur van de dialectclub ‘Wie goat d’r veur’ uit Klarenbeek ondervond dit ook nu weer. De kaarten voor beide dialectuitvoeringen, vrijdag en zaterdag in Ons Gebouw, waren wederom uitverkocht. Het viel het bestuur op dat er nu ook meer jongeren komen.

Het publiek heeft volop genoten van een gezellige gevarieerde avond. Alles eigen werk. Het harmonica duo Links en Rechts uit Loenen speelde vooraf gezellig harmonicamuziek. Na het openingswoord van Jettie van Weenum declameerde zij een paar gedichten om de schrijvers, Hermen Bomhof, Dien ter Horst en Gradus Hogeweij te eren. Door de leden was een sketch in elkaar gezet dat een parodie was op The Voice (foto), een tv-talentenjacht. Henk Elskamp presenteerde als Bennie Buisman de show van zangers en zangeressen. Als ‘spontane’ gasten uit het publiek meldden zich Robin Hissink en Annemieke Schotman, die bijzonder verdienstelijk ‘Het is een nacht’ zongen. De jury (Wim Slief, Corrie Willems en Cor Jeths) oordeelden dat dit jonge talentvolle duo de eerste prijs mocht hebben. De decorstukken werden gemaakt door Henriette van Weenum. Henk ten Hove begeleide de artiesten en speelde daarna een selectie meezingliedjes.
Bert Schipper vertelde daarna een verhaal over een circusbeer uit zijn jeugd in Drente. Gerrit Scherpenzeel, beter bekend als Gait uut Lieren, trad op als conferencier. Hij maakte weer heel veel mee en kon dit op een kostelijke gortdroge wijze vertellen. Het publiek kon er smakelijk om lachen.
Ook in het toneelstuk ‘De laatste streek van Tante Margjen’, geschreven door Jettie van Weenum, dat in het tweede deel van de avond werd opgevoerd door eigen leden, zat veel humor. De schrijfster wist in de klucht weer vele verwikkelingen met hier een daar een raak dialectgezegde te verwerken. De drie vrijgezellen broers (Gerrit Scherpenzeel, Peter Stokhof en Bert Schipper) raakten in de problemen door de voorwaarden voor de erfenis van de oude tante. Tante vond dat er getrouwd moest worden. De buurman (Henk Elskamp) en buurvrouw (Rina Jeths) wisten wel raad. Alle drie kwamen ze uiteindelijke toch aan de vrouw met Lotte(Jettie van Weenum), Marie (Corrie Willemsen) en Lieveke( Ineke van Weenum). Zo kwam alles toch weer goed. Met zingen van het bekende lied ‘Over 25 jaar’ werd de gezellige uitvoering besloten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.