Ontwerp-bestemmingsplan Cortenoever snel ter inzage

BRUMMEN – Er is weer een stap gezet in het proces van de dijkverleggingen in Cortenoever en de Voorsterklei. Het college van de gemeente Brummen is deze week akkoord gegaan met de ontwerp-bestemmingsplannen. Dit betekent dat binnenkort de inspraakprocedure hiervoor van start gaat.

Het ontwerp-bestemmingsplan is het plan waarmee het college in principe verder wil. Hierin staat waar de nieuwe dijk komt te liggen, waar de vergravingen komen, welke woningen en bedrijven kunnen blijven en welke weg moeten. Eén onderdeel ontbreekt nog: het recreatieve fietspad op de toekomstige oude dijk. “Dat komt binnenkort”, verklaart wethouder Bart Elbers. “We verwachten dat het fietspad in april, als de raad over het bestemmingsplan gaat discussiëren, wel in het plan opgenomen kan worden.”
Over een aantal weken worden de besluiten en stukken ter inzage gelegd. Dan gaat ook de periode van inspraak van start. Deze verloopt via de provincie Gelderland, zodat er één procedure wordt doorlopen en één loket is waar men zienswijzen in kan dienen. De zienswijzen worden gebundeld en van commentaar voorzien. Eventueel kunnen nog wijzigingen in het ontwerp worden aangebracht op basis van een zienswijze. In april neemt de gemeenteraad van een besluit over de plannen, dan wordt het nieuwe bestemmingsplan definitief. Het landelijke project Ruimte voor de Rivier, waar de dijkverleggingen in de Voorsterklei en Cortenoever deel van uitmaken, moet in 2015 zijn afgerond.

De gemeente Brummen verzorgt samen met het Waterschap Veluwe en de provincie Gelderland twee themabijeenkomsten over de dijkverleggingen. Woensdag 21 november tussen 19.30 en 22.30 uur worden de procedures besproken in boerderij de Heetkool aan de Voorsterklei 17 in Voorst. Op maandag 10 december gaat het over de inhoud van de bestemmingsplannen en de vergunningen. Dan is er van 19.30 tot 22.30 uur inloop bij de Bronckhorst Hoeve in Brummen. In Boerderij de Heetkool in Voorst is afgelopen week een informatiecentrum geopend. Hier is ook het projectbureau van Ruimte voor de Rivier gevestigd en iedereen kan hier terecht voor meer informatie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.