Berlage-paviljoen in NP Hoge Veluwe geopend

HOENDERLOO – Vrijdag is het Berlagepaviljoen in het Nationale Park De Hoge Veluwe geopend. De tijdelijke horecavoorziening werd geopend met het onthullen van een gedicht van een cliënt van ’s Heeren Loo.

Momenteel ondergaat het Jachthuis Sint Hubertus zowel van buiten als van binnen een grondige restauratie. Dit betekent dat de horecagelegenheid bij het Jachthuis, de Theekoepel, ook tijdelijk buiten gebruik is. Om voor bezoekers van het Park toch een passende horecagelegenheid te creëren, is vlakbij het Jachthuis, langs het fietspad en de doorlopende weg, het tijdelijke Berlagepaviljoen gerealiseerd. Bezoekers kunnen er terecht voor een kop koffie, thee, fris of een snack. Verder wordt er een film vertoond waarin uitgebreid wordt ingegaan op de restauratie van het beroemde Jachthuis, een ontwerp van H.P. Berlage. Deze film wordt ieder kwartaal geactualiseerd, zodat de bezoekers de vorderingen van de restauratie kunnen volgen.

Bezoekers worden in het Berlagepaviljoen, net als in de Theekoepel, bediend door cliënten van ’s Heeren Loo, mensen met een verstandelijke beperking. Speciaal voor de opening werd de cliënten gevraagd een toepasselijk gedicht te maken. Als openingshandeling werd een van de gedichten, dat van Marliske ten Haken, onthuld. Het siert nu de buitengevel van het Berlagepaviljoen. Het gedicht van Marliske is, net als die van andere cliënten van ’s Heeren Loo, ook afgebeeld op de onderzetters die in het Berlagepaviljoen worden gebruikt.

Tijdens de restauratie zijn er geen rondleidingen in het Jachthuis mogelijk, maar er zijn wel dagelijks rondleidingen in de directe omgeving. Deze rondleidingen starten bij het Berlagepaviljoen en hebben als thema’s het Jachthuis als ‘Gesammtkunstwerk’ en de restauratie en het herstel van de omgeving van het Jachthuis. Kaartjes zijn vooraf te reserveren via www.hogeveluwe.nl. Ze zijn ook verkrijgbaar bij de ingangen van het Park en bij het Berlagepaviljoen. Gedurende de restauratie is in het Kröller-Müller Museum tentoonstelling over Jachthuis Sint Hubertus.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.