Sint vergeet ook Doesburg niet

DOEBURG – Zaterdagmiddag arriveerde Sint Nicolaas samen met vele pieten prompt om half twee met twee boten in Doesburg. Hij had namelijk zoveel pakjes meegenomen, dat hij twee boten nodig had.

Nadat Sint zaterdag in Roermond eerste voet aan Nederlandse wal had gezet, dook hij die zelfde dag ook al op verschillende plekken in onze regio op. De Goedheiligman ziet ondanks zijn gevorderde leeftijd nog steeds kans zich razendsnel te verplaatsen om zoveel mogelijk kinderen te bezoeken en de opwachting in hun dorpen en steden te maken. In Doesburg stpnden de trappen aan de IJsselkade afgeladen vol met kinderen en ouders, om de Sint in Doesburg te verwelkomen. Er werd gezonden en er werden kleine handjes geschud. Hierna vertrok de Goedheiligman naar het stadhuis, waar hij werd ontvangen door burgemeester Kees Luesink. Natuurlijk volgde toen de rijtoer door de stad en koos de Sint zijn domicilie in DuMidi, waar alle kinderen de Sint konden begroeten en de vele tekeningen en verlanglijstjes overhandigen. Zoals altijd was het weer een geweldige happening om Sint Nicolaas in Doesburg te ontvangen – foto: Hanny ten Dolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.