Home / Loenen / Circus Tadaa! op Loenens Sinterklaasfeest

Circus Tadaa! op Loenens Sinterklaasfeest

LOENEN – Sinterklaas zat in Loenen wat onthand. Er was onderweg een ongeluk gebeurd, waardoor hij maar vergezeld was van één Piet, die ook nog zijn been had gebroken. De geschrokken Pieten hadden onderdak gekregen bij de Loenense brandweer die dit jaar haar 100-jarig bestaan vierde.
Tegen twee uur kwam Sinterklaas volgens traditie weer bij De Brink aanrijden in de oldtimer van Herman Bos. Hij werd begroet door Reinder Groenhof, de voorzitter van de Dorpsraad Loenen. Groenhof sprak met de Sint over de problemen met de Pieten. Volgens de voorzitter zat er niets anders op om de Pieten even op te gaan halen. Toen de kinderen echter even later uit volle borst aan het zingen waren kwam opeens de brandweerauto van Loenense brandweer aanrijden met daarin een grote groep Zwarte Pieten. Maar liefst acht Pieten kwamen naar buiten rollen. Dit tot grote vreugde van de kinderen want die hadden de knechten al gemist.
Na de begroeting ging Bos met de Sint achter de muziekvereniging OLTO aan voor een tocht door het dorp. In de Loenerdrift bij De Spar werd even gestopt. Tamboermaitre Ap Grosseling gaf hiervoor het teken. Hier vond in aanwezigheid van Sinterklaas een korte ceremonie plaats. Na 28 jaar de stok te hebben gehanteerd droeg Gorsseling deze over aan zijn opvolger Patrick Mellink. Sinterklaas dankte Gorsseling voor de vele jaren dat hij de stoet veilig door Loenen had geleid. Zijn jonge opvolger wenste hij veel succes. Na de overdracht nam Gorsseling weer in het korps plaats als trommelslager en Mellink gaf het sein voor vertrek. De rondtocht ging via de Loenerdrift, Droefakkers, Beekbergerweg naar De Brink.
Sinterklaas kreeg hier een ereplaats en liet enkele kinderen bij zich komen. Alle kinderen werden deze middag verder prima vermaakt door de grappen en grollen en andere acts van kindercircus Tadaa! uit Loenen en waren er traktaties en een presentje – foto: Martien Kobussen

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.