Warm welkom voor Sint in Eerbeek

EERBEEK – Nadat Sinterklaas zaterdag in Roermond voor het eerst voet aan Nederlandse wal had gezet, dook hij die zelfde dag al op verschillende plekken in onze regio op. Ook Eerbeek werd met een bezoek vereerd.

De Goedheiligman ziet ondanks zijn gevorderde leeftijd nog steeds kans zich razendsnel te verplaatsen om zoveel mogelijk kinderen te bezoeken en de opwachting in hun dorpen en steden te maken. Daar worden alle mogelijke middelen van transport voor gebruikt. In Eerbeek kan de stoomboot niet meer aanmeren sinds het Apeldoorns Kanaal werd afgesloten. Maar geen nood, de oude stoomlocs van de VSM worden jaarlijks speciaal voor de Goedheiligman en zijn gevolg op stoom gebracht. Het werd een warm welkom voor de Sint in Eerbeek. Vele honderden kinderen en hun ouders hadden zich verzameld en zongen naar hartelust. De pieten deelden kwistig pepernoten uit en de burgemeester was speciaal gekomen om hem welkom te heten. Na een uitvoerige begroeting, reed Sinterklaas op zijn schimmel naar Spoorzicht, waar een kinderfeest plaats vond.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.