Home / Bronkhorst / Leerlingen De Krullevaar te gast bij de bibliotheek

Leerlingen De Krullevaar te gast bij de bibliotheek

BRUMMEN – Leerlingen van Groep 7 van openbare basisschool De Krullevaar waren woensdagmorgen te gast bij de bibliotheek in Brummen. De bieb had deze morgen een project onder de naam ‘Bibliotheekmedewerker gezocht’. De leerlingen werden wegwijs gemaakt in het gebouw, kregen uitleg over hoe men bepaalde boeken kan vinden en welke boekkast bij welke leeftijd hoort. Ook het gebruik van de computer bij het vinden van bibliotheekzaken werd geïnstrueerd. Op de vraag wie er lid is van de bibliotheek, werd door alle scholieren een positief antwoord gegeven. Het was voor iedereen duidelijk dat lezen zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. De Krullevaar-scholieren kregen en lijst met opdrachten die moesten worden uitgevoerd. Er werd onder andere gevraagd wat de titel is van het eerste boek van schrijfster Karlijn Stoffels en hoeveel boeken ze heeft geschreven. Ook werden titels van boeken gegeven, die moesten worden opgezocht in de digitale catalogus. Hier kon men de naam van de schrijver vinden, of het boek aanwezig was of eventueel uitgeleend. Voor de leerlingen was het bezoek aan de bibliotheek zeer leerzaam en misschien zit er onder de Krullevaar-scholieren een nieuwe bibliotheekmedewerker(ster).
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.