Home / Eerbeek / Dwarsliggers presenteren hoogheden

Dwarsliggers presenteren hoogheden

EERBEEK – De carnavalisten van de Dwarsliggers in Eerbeek verwelkomden zaterdag hun nieuwe hoogheden. En een dag later deden de jongeren dat nog eens dunnetjes over. In het ‘Hollands Heinekens Huus’ werden Prins Johan den Eerste, Prinses Willemien en Adjudant Marty gepresenteerd.

De Pronkzitting in Spoorzicht werd bijgewoond door gastverenigingen ’t Sleutelveugeltjen uit Apeldoorn en De Zuidervestzakjes uit Ugchelen. Aan het begin van de avond moest eerst Oud Prins Gerrit Jan den Eerste aftreden. De woordvoerder van de Oud Prinsen vroeg hem of hij wilde toe treden tot het Cord van Oud Prinsen en na een volmondig ja moest hij het nummer You’ll Never Walk Alone zingen, wat voor Oud Prins Gerrit Jan als zanger en Feyenoord fan totaal geen moeite kostte en iedereen in de zaal zong uit volle borst mee.

Daarna begon de presentatie van de 34ste Prins van de Dwarsliggers. Op het podium was een Hollands Heinekens Huus gemaakt en er volgde een Olympische huldiging van diverse sporters. Umberto Jan en Annie de Rooij deden de presentatie hiervan. Ook DJ Tiësto was er. Onder de sporters waren onder andere wielrenster Tina Snelbinder, het dames Hockeyteam, de Nederlandse zwemploeg en Judoka Agnita Heupzwaai. Onder de figuranten waren een aantal kandidaten waarvan men dacht dat ze de hoogheden zouden kunnen zijn. Echter, de huldiging van sporters werd onderbroken voor de presentatie van de nieuwe Hoogheden: Prins Johan den Eerste, Prinses Willemien en Adjudant Marty. Zij presenteerden zichzelf onder leuze: ‘Met veel plezier, feesten wij hier’.

Prins Johan en Prinses Willemien (Heikens) zijn ervaren Dwarsliggers. In het seizoen 2007/2008 waren zij al eens Adjudant en Hofdame. De Prins is voor velen ook bekend als glazenwasser. Binnen de vereniging zit hij bij de Raad van Elf en helpt hij bij de Jeugdwagenbouw. De Prinses is binnen de vereniging actief als voorzitter van de Jeugdcommissie. Adjudant Marty is ook al jaren lid van de vereniging. Daar is hij al ruim twaalf jaar actief binnen de Jeugdwagenbouw.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.