Home / Regio / Plattelands Jongeren Gelderland zoekt foto’s en film

Plattelands Jongeren Gelderland zoekt foto’s en film

REGIO – Op 1 maart 2013 organiseert Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) haar honderdjarig jubileum. Hoogtepunt van deze dag is de opening van de tentoonstelling ‘100 jaar vrijwillig jongerenwerk op het Gelderse platteland’. Deze tentoonstelling laat de geschiedenis zien van de vereniging Plattelands Jongeren Gelderland.

Duizenden jongeren hebben zich de afgelopen 99 jaar ingezet voor het Gelders platteland. Dit gebeurde allemaal op lokaal niveau door enthousiaste vrijwillige jongeren. Er werden door hen duizenden activiteiten georganiseerd. Activiteiten met agrarische achtergronden, culturele en sportieve activiteiten en politieke thema-avonden. Voor het Gelderse platteland hebben deze activiteiten veel leefbaarheid, kennis en sociale samenhang gebracht. Op 1 maart wordt door middel van een tentoonstelling gepresenteerd wat er in de loop van de jaren georganiseerd is door vrijwillige jongeren en wat zij daarmee bereikt hebben. Deze tentoonstelling is vervolgens nog op diverse locaties in Gelderland te zien.
Voor de tentoonstelling wordt gezocht naar fotomateriaal, filmmateriaal en affiches van de activiteiten. Via de website www.pjg100jaar.nl kan iedereen die oud beeldmateriaal bezit contact opnemen met de jubileumcommissie. Dit kan ook door te bellen met tel. 026-3846233 of door te mailen naar info@pjgelderland.nl.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.