Tijdelijk gebruik lege plekken Eerbeek?

EERBEEK – Een groep Eerbeekse ondernemers, verzameld in Business Netwerk BNI Bellini, heeft een plan opgesteld om het dorp wat aantrekkelijker te maken. De diverse lege plekken in het centrum zouden best een tijdelijke invulling kunnen krijgen, vinden de initiatiefnemers.

Het Kerstenterrein, de Burgerslocatie en het terrein tegenover Spoorzicht aan de Loenenseweg liggen er maar kaal bij. Er is al wel gesloopt, maar van nieuwbouw is nog geen sprake. De ondernemers van BNI Bellini willen het dorp weer aantrekkelijker maken, onder andere om de woningmarkt wat te stimuleren.
De groep stelde een plan op, waarin allerlei functies worden gecombineerd op de drie braakliggende terreinen. Op het Burgersterrein wordt door de imkersvereniging al koolzaad ingezaaid om bloemen te laten groeien voor bijen. Hier kunnen volgens de ondernemers nog best een crossfietsbaan, een kunstwerk een tijdelijk Cruijff Court en avonturenpad worden gerealiseerd. Het Kerstenterrein zou een plek kunnen zijn waar mensen kunnen ontspannen tijdens het winkelen. Er is ruimte voor kunst en in de winter een schaatsbaan. De locatie Loenenseweg zouden de ondernemers gebruiken voor een informatiecentrum over het centrumplan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.