Stichting Behoud Religieus Erfgoed De Steeg opgericht

DE STEEG – Op 14 november is de Stichting Behoud Religieus Erfgoed De Steeg opgericht. Deze stichting komt voort uit het enkele maanden geleden opgerichte platform, dat zich heeft ingezet voor het behoud van de kerk in De Steeg.

Het platform heeft contacten gelegd met verschillende instanties en een projectplan opgesteld. Duidelijk was de noodzaak van een gedegen haalbaarheidsonderzoek. Met een gedegen plan, vergezeld van een exploitatiebegroting voor één of meerdere mogelijkheden voor herbestemming, is het mogelijk een stap verder te komen. Het platform is in de afgelopen periode bezig geweest voldoende middelen te verwerven voor het houden van een haalbaarheidsonderzoek en heeft enkele toezeggingen voor een bijdrage in de kosten mogen ontvangen. In de afgelopen periode is ook duidelijk geworden dat voor het verdere verloop van het proces het beter zou zijn om als stichting door te gaan. Op 14 november is daarom de notariële oprichtingsakte voor de Stichting Behoud Religieus Erfgoed De Steeg is getekend.

Het stichtingsbestuur wordt gevormd door Hilde Brekelmans, Marianne Poortman, Gerard Leemreize (secretaris), Gerard Kreeft en Jan Jansen (voorzitter). Belangrijkste doel van de stichting is het bevorderen van een passende herbestemming voor het religieus erfgoed van De Steeg. Ook het roerend erfgoed heeft daarbij de aandacht. Bij het kerkgebouw gaat het om een passende maatschappelijke ontmoetingsfunctie voor de gemeenschap in brede zin en daarmee om de instandhouding van een voor de omgeving zeer beeldbepalend kerkgebouw met bijbehorende pastorie. Niet voor niets zijn beiden aangewezen als een gemeentelijk monument.Sympathisanten kunnen zich melden bij de secretaris, tel. 026-4952005, of bij de voorzitter, tel. 0313-416884.
In het weekend van 15 en 16 december zal er tijdens de geplande kerstactiviteiten in de kerk weer gelegenheid zijn voor inschrijving in het register van Vrienden van de kerk op De Steeg.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.