Jacht op rouwstukken etende reebok

RHEDEN – Al jaren zijn er op begraafplaats Heiderust reeën aanwezig, maar de laatste tijd is er een reebok die graven vernielt en rouwboeketten opvreet. Omdat dit in het belang van nabestaanden niet langer door kan gaan heeft de gemeente Rheden toestemming gekregen de reebok af te schieten. Velen zijn het er niet mee eens en berichten de gemeente met alternatieven zoals het dier verdoven en het ergens anders terugzetten. De gemeente begrijpt de reacties, maar vindt het emotionele belang van mensen die afscheid willen nemen van hun dierbare ook een zwaar belang. Daarom zijn er diverse acties ondernomen om een einde te maken aan deze situatie zoals het uitdrijven/wegjagen van het dier en het bespuiten van de bloemen met vraatwerend middel. “Ook het dier ergens anders op de Veluwe uitzetten is geen optie omdat het zal terugkeren naar ‘zijn’ territorium. Het plaatsen van hogere hekken betekent dat geen enkel dier meer op deze begraafplaats kan komen en dat is ook geen wenselijke situatie”, aldus de gemeente. “Deze ree vertoont een dusdanig uitzonderlijk gedrag dat dit dier hier niet te handhaven is. Maar reeën blijven vanzelfsprekend altijd welkom op de begraafplaats Heiderust”. – Foto Martin de Jongh.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.