Nieuwe accordeonvereniging Amady

BRUMMEN / DIEREN – In Brummen kan men tegenwoordig bij de nieuwe vereniging Amady op het accordeon spelen. Muziekverenigingen hebben het niet alleen moeilijk doordat de subsidiekraan door de overheid wordt dichtgedraaid, afnemend ledental en voortschrijdende vergrijzing noodzaakte de Brummense accordeonvereniging Amioh vorig jaar te zoeken naar alternatieven.

In Dieren deden zich vergelijkbare problemen voor bij zustervereniging Edav. De gezamenlijke dirigent Feico van Soest nam daarom het initiatief om te komen tot een verregaande samenwerking. Ondertussen zijn de statuten van de fusievereniging bij de notaris gepasseerd en werd de nieuwe naam vastgesteld. Met het beoogde werkgebied in gedachten, is de keus van de naam Amady verklaarbaar: Accordeon Muziek Aan De Yssel.
Inmiddels heeft het bestuur een nieuwe, ambitieuze dirigent aangesteld: Jeroen Gulikers. Hij speelde in het verleden als talentvol jeugdlid bij Amioh. Inmiddels heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Iedere woensdagavond repeteren de twee orkesten van de accordeonvereniging in het clubgebouw aan de Wielewaalstraat in Brummen
De vereniging zoekt nog enthousiaste accordeonisten voor beide orkesten en nodigt belangstellenden dan ook van harte uit om op woensdag vanaf 18.30 uur te komen luisteren naar de vrolijke klanken. Uiteraard wordt naar mogelijkheden gezocht om ongeoefende spelers en jongeren op te leiden en deel te laten nemen in speelgroepen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.